parallax background

Lank Al

Déjà Vu
July 6, 2016

Lank al


E k het hierdie album opgeneem aan die begin van 2000, in 'n reënerige Johannesburg, onder die leiding van Rocco de Villiers. Dit is alles oorspronklike werk behalwe vir “Lied van die Boland”. Ek het in 1999 die ATKV-Crescendo gewen en toe finansiering ontvang om hierdie album te kon opneem en genoeg blootstelling te werf om 'n loopbaan te begin. Ek was jonk en onervare en vars uit die Universiteit van Stellenbosch se Dramaskool. Ek onthou hoe opwindend dit was om almal te ontmoet soos Nataniël, Mynie Grové en so baie mense wat ek altyd net van gehoor het. Ek het ook vinnig besluit om 'n alternatiewe klank in Afrikaans te probeer maak. Dit was my eerste album en dit het meestal oorspronklike werk ingesluit. Die titel verwys na my lengte en ek het dit bekendgestel met 'n vertoning by 'n kunstefees in Oudtshoorn. My vertoning was getiteld, "Lang Vrou", en dié het vinnig 'n bynaam geword. Onder leiding van Rocco de Villers, het ons buitengewone musikante gebruik, soos Mcoy Mrubata op die saksofoon en Marcus Ampioli op perkussie .